Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Història i patrimoni

El poble dels Torms, amb 145 habitants, està situat sobre un tossal de la Vall Major, a 476 metres d’altitud. Es troba en un territori molt trencat, regulat per la construcció d’espones i bancals on s’estenen els conreus. La seva principal activitat econòmica és l’agricultura, centrada en el cultiu d’ametllers i, sobretot, d’oliveres que donen lloc a la producció d’oli d’oliva verge extra. També hi podem trobar altres productes com la mel, les melmelades, l’olivada …

Els Torms té edificis significatius carregats d’història. A la part antiga s’hi conserven part de l’antiga muralla defensiva i el portal d’accés del final del segle XIX. També trobarem la casa de Cal Batlle Vell, on s’hi conserven restes àrabs del s. XII. L’Església Parroquial de Sant Joan Baptista que és una obra barroca del segle XVII amb una portalada ricament esculpida i un campanar vuitavat de tres cossos acabat en cúpula.

A la part baixa del tossal hi trobem un modern Gran Casal (1.962) i l’escola Joan Benet i Petit, la qual va ser una de les quatre que va fer construir la Mancomunitat a Catalunya (1.918).

foto escola Els Torms.jpg