oli d’oliva verge extra
procedent d’olives arbequines
cat cast eng facebook
Notícies de l'Olier
Nova marca d'oli dels Torms amb la cuina més creativa.
Un xarrup de puré de patata, puré de pèsols i un cruixent de cansalada viada amanit amb oli verge extra ha donat a conèixer el nou oli embassat de la cooperativa dels Torms, l'Olier. Aquest és una plat elaborat pel xef del restaurant Malena de Lleida, Xixo Castaño que es presenta com una iniciativa innovadora per maridar l'oli verge amb la cuina més creativa. Segons Josep Badia, president de la Cooperativa dels Torms, "la presentació per primer cop d'aquest oli ha tingut una gran acollida entre el sector de la restauració superant les expectatives". En aquesta campanya, la cooperativa té previst comercialitzar més de 200.000 quilos d'oli.



PA, OLI I XOCOLATA: INGREDIENTS 4p.

PA D’ESPECIES
-1/2 kg de farina
-15 g de sal
-20 g de llevat
-350 g d’aigua
-150 g d’oli
-25 g barreja d’especies (nou moscada, pebre de Jamaica, vainilla, canyella, anís estrellat, romaní i clau)

MUS D’OLI
-1/2 l d'oli d’oliva verge
-50 g de gelatina en pols

XOCOLATA
-Quatre preses de xocolata de 6x2’5cm

ALTRES
-Sal maldon
-4 fulles de menta
-Salsa anglesa especiada

ELABORACIÓ

PA D’ESPÈCIES
Fer un volcà amb la farina, posar-hi a dins l’aigua tèbia, l’oli, el llevat, les especies i la sal. Desfer el llevat i barrejar tots els ingredients. Treballar bé la massa fent tres fermentacions.
Donar forma de barra de pa, deixar fermentar i coure al forn a 170º fins que agafi un apetitós color daurat. Un cop fred, tallar rectangles sense crosta 2 mm més gossos que les preses de xocolata.

MOUSSE D’OLI
Temperar l’oli i barrejar amb la gelatina, posar en un sifó i injectar una carga. Reservar al frigorífic.

MUNTATGE DEL PLAT
Fregir el pa d’espècies, posar la xocolata a sobre i fondre al forn a 38º procurant que no perdi la forma inicial. Esquitxar el plat amb la crema especiada, posar el pa a sobre, una mica de sal maldon damunt la xocolata, una mica de mousse d’oli i acabar amb la fulla de menta caramel·litzada.

  • 1
  • 2